Κατάστημα ειδών κιγκαλερίας

Το κατάστημα αυτό αποτελεί πρότυπο στο είδος του. Ο αρχιτέκτονας μας αναφέρει, ότι, κάθε φορά που αρχίζει μια μελέτη ενός καταστήματος, ξεκινά από το μηδέν.

Το κατάστημα είναι διώροφο. Όταν ανέλαβε ο αρχιτέκτονας την εντολή να ετοιμάσει την μελέτη, στον χώρο υπήρχαν μόνο το βόρειο και το νότιο τείχος. Έπρεπε λοιπόν στο ύψος του καταστήματος που ήταν περί τα έξι μέτρα να σχεδιάσει το δάπεδο του παταριού, το οποίο καταλαμβάνει και τον χώρο πάνω από την είσοδο της πολυκατοικίας. Αυτό το τελευταίο του επέτρεψε να αφήσει ένα μεγάλο άνοιγμα στην οροφή του καταστήματος. Το πατάρι είναι μεταλλικό όπως και η σκάλα. Το κατάστημα έχει βάθος είκοσι τρία μέτρα. Αυτός είναι και ο λόγος που ο αρχιτέκτονας προέβλεψε στο πίσω μέρος μια τζαμαρία που βγάζει στον ακάλυπτο. Σήμερα είναι ένας κήπος. Με αυτόν τον τρόπο έχει φως ημέρας και το πίσω μέρος του καταστήματος.

Οι βιτρίνες στην είσοδο, τα έπιπλα με τα δείγματα για τα πόμολα, στην αριστερή πλευρά του καταστήματος, που είναι ταυτόχρονα και αποθηκευτικός χώρος, οι πάγκοι, τα γραφεία, η ξύλινη κατασκευή στο δεξιό τοίχο όπου δόθηκε μια σοφή λύση προκειμένου να τοποθετηθούν τα δείγματα για τα πόμολα πόρτας, μαζί με τον αποθηκευτικό χώρο, μελετήθηκε μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια και κατασκευάστηκε με προσωπική επίβλεψη του αρχιτέκτονα.
Το κατάστημα διαθέτει κλιματισμό. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στον φωτισμό. Αξιόλογος είναι και ο επάνω όροφος.
Ο αρχιτέκτονας φρόντισε για μια ακόμη φορά να δώσει ένα δείγμα σωστής αντιμετώπισης και λύσης ενός προβλήματος. Εκτός του εσωτερικού του καταστήματος, σχεδίασε και υλοποίησε και την εξωτερική όψη. Πρόκειται για μια όψη όπου το κυρίαρχο στοιχείο είναι, όπως και σε όλα του τα έργα, η γεωμετρία, η υψηλή αισθητική και η διαχρονικότητα.