ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ 1

portfolio-06-img-01

Στο κέντρο των Σερρών,σε μια νεόδμητη πολυόροφη οικοδομή, βρίσκεται ο χώρος αυτός του γραφείου,με εμβαδόν περίπου 50m2. 

Ο χώρος αυτός σχεδιάστηκε για να συστεγαστούν δυο δικηγόροι. Γ’αυτό το λόγο χρειάστηκαν να μοιραστούν εξίσου το μήκος της κύριας πλευράς με τα μεγάλα ανοίγματα.Μπροστά ακριβώς από τα γραφεία αυτά,τοποθετήθηκε ο χώρος της αναμονής σε άμεση επαφή με την είσοδο. Ακόμη,το μέρος αυτό θα μπορούσε να φιλοξενεί και ένα τρίτο γραφείο. Επίσης,στη συνέχεια με την αναμονή, δημιουργήθηκαν δυο βοηθητικοί χώροι,μια μικρή κουζίνα και ενα WC.

Λόγω του νεαρού της ηλικίας της δικηγόρου,ο αρχιτέκτονας αποφασίζει να δώσει στη μελέτη  μια πιο σύγχρονη και διαχρονική νότα.
Οι τοίχοι,που δεν καλύπτονται με βιβλιοθήκες,επενδύονται με πλακίδια όμοια με αυτά του δαπέδου. Τα δύο γραφεία χωρίζονται μεταξύ τους με μια συρταρωτή κατασκευή,από αλουμίνιο και αδιαφανές κρύσταλλο .Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνεται η συνεργασία των δικηγόρων όποτε κριθεί αυτό αναγκαίο.

Όλα έχουν μελετηθεί και υλοποιηθεί μέχρι την τελευταία  λεπτομέρεια από τον αρχιτέκτονα ,ο οποίος αξιοποίησε το χώρο με τον καλύτερο τρόπο. Σχεδιάστηκαν βιβλιοθήκες,ειδικά συρτάρια για τους φακέλους καθώς επίσης έχει προβλεφθεί και σημαντικός αποθηκευτικός χώρος.Ενώ,από την πρακτική πλευρά είναι πολύ εύκολη η φροντίδα των γραφείων.

Ο φωτισμός των χώρων πραγματοποιείται με spots ,με περιμετρικό κρυφό φωτισμό και με απλίκες,ενώ για τον κλιματισμό έχει γίνει ειδική πρόβλεψη.

Τελειώνοντας, θα έπρεπει να επισημάνουμε ότι  το χαρακτηριστικό στοιχείο του δικηγορικού γραφείου αυτού, είναι η διαφάνεια!!

Υ.Γ. Σήμερα, στο γραφείο αυτό εργάζονται τρείς δικηγόροι.
Στον αρχιτέκτονα λένε συχνά ,πως έρχονται στο γραφείο τους με χαρά!!!